lørdag, 03 januar 2015 12:12

Her er oversikten over filmåret 2015

Written by 

Det er duket for et fantastisk filmår! 2015 kan bli det beste filmåret på mange år, sier flere i kinobransjen. Hvilke filmer er det aller størst forventninger til? KINOMAGASINET gir deg oversikten!

Taken 3
Premiere: 9. januar
Kan det samme marerittet virkelig skje med en mann tre ganger? På film går alt an. Liam Neeson i rollen som Bryan Mills sa ja – og det til et rekordhonorar – mot at ingen ble kidnappet på samme måte som i de to første filmene. Dermed er det duket for en ny vri. Regien er ved Olivier Megaton, som også laget Taken 2, Colombiana og Transporter 3.

Big Hero 6
Premiere: 30. januar
Big Hero 6 er den 54. helaftens animasjonsfilmen fra Walt Disney Animation Studios. Den er inspirert av Marvel-tegneserien ved sammen navn, og handler om det unge geniet Hiro Hamada (14). Han danner et superheltteam.De skal kjempe mot en ond skurk som er årsaken til at Hiros eldre bror, Tadashi, ble drept.

Sauen Shaun
Premiere: 6. februar
Etter flere sesonger med TV-serier, får Sauen Shaun nå en helaftens spillefilm å boltre seg i. Shaun the Sheep var først sett i plastellina-animasjonsfilmen A Close Shave (2007), med heltene Wallace & Gromit.

Fifty Shades of Grey
Premiere: 13. februar 
PR-apparatet har vært i drift helt siden det ble klart at den første erotiske boken til E. L. James skulle bli film, og siden har trailer etter trailer fått oppslag i mediene. Dette blir den ultimate Valentines Day-datefilmen, for single, gifte og skilte. Dakota Johnson spiller Anastasia «Ana» Steele og Jamie Dornan har rollen som Christian Grey.

Kingsman: The Secret Service
Premiere: 27. februar
Colin Firth har rollen som den erfarne agenten Harry Hart. Han leder en ung mann inn i spionenes verden. Det hele er basert på tegneserien med samme navn – The Secret Service av Dave Gibbons og Mark Millar. Regissør Matthew Vaughn har – da han ikke fikk anledning til å lage en ekte Bond-film –  lovt at han vil lage sin egen kule spionfilm, som vil «fornye spionsjangeren».

Into the Woods
Premiere: 13. februar 2015
Dette er filmversjonen av Broadway-musicalen av James Lapine og Stephen Sondheim, med regi av Rob Marshall. Og med en stjernespekket rollebesetning – Meryl Streep, Chris Pine, Johnny Depp, Emily Blunt med flere. Her blandes en rekke folkeeventyr fra Grimms eventyrverden, blant annet Lille Rødhette, Jack og Bønnestengelen og Askepott. 

Cinderella
Premiere: 13. mars 
Og som om ikke det er nok, lanserer Disney også en egen, ny versjon av nettopp Askepott, eller Cinderella. Den er inspirert av eventyret, selvsagt, men også av Disneys egen animasjonsfilm med samme navn fra 1950. Lily James – kjent fra Downton Abbey – spiller hovedrollen, og andre som er med er blant andre Richard Madden, Cate Blanchett, Helena Bonham Carter og Stellan Skarsgård.

The Divergent Series: Insurgent 
Premiere: 20. mars 
Insurgent er andre film i Divergent-serien. I Insurgent er heltene Tris og Four på rømmen fra lederen av Erudite-fraksjonen, Jeanine Matthews (Kate Winslet).

Home (3D)
Premiere: 20. mars 2015
Fra DreamWorks Animation. En gruppe romvesener søker tilflukt fra sine fiender ved å gjemme seg på jorden.

Furious 7
Premiere: 1. april 2015
Den sjuende filmen i Fast & Furious-filmserien, og den siste med Paul Walker som døde 30. november 2013 mens filmen fremdeles var i produksjon. Dette gjorde at videre innspilling ble utsatt, inntil man fikk bestemt seg for veien videre. Walkers brødre Cale og Cody bidro til å fullføre filmen.

The Avengers: Age of Ultron (3D)
Premiere: 22. april 2015
Dette er oppfølgeren til The Avengers og den 11. filmen fra Marvels kinounivers. Regissør er igjen Joss Whedon.

Mad Max: Fury Road (3D)
Premiere: 15. mai 2015
Tom Hardy spiller nå Mad Max og George Miller (69), som laget den opprinnelige serien med Mel Gibson, har oppsiktsvekkende fått en ny sjanse til å revitalisere den postapokalyptiske historien. Charlize Theron spiller den mektige Furiosa, med blank isse.

Tomorrowland
Premiere: 22. mai 2015
Brad Bird, en av Disneys faste regissører, med The Incredibles, Ratatouille og The Iron Giant på CV-en, lager også spillefilmer. Han laget Mission: Impossible – Ghost Protocol i 2011. I Tomorrowland spiller George Clooney oppfinneren Frank Walker.

Jurassic World (3D)
Premiere: 12. juni 2015
Femten år etter film nummer tre er det duket for en ny dinosaurpark, og nå fungerer den! Isla Nublar er åstedet, men selvsagt går det galt, igjen. Regi og manus er ved Colin Trevorrow.

The Fantastic Four (3D)
Premiere: 19. juni
Ti år siden den forrige filmserien, restartes Fantastic Four. 

Minions
Premiere: 3. juli 2015
Akkurat som pingvinene i Madagascar-filmene fikk sin egen film, får også Minions fra Grusomme meg-filmene sin egen film. De er definitivt det morsomste med konseptet. Dette blir en innertier. 

Terminator: Genisys
Premiere: 10. juli 2015
Hvordan kan Arnold Schwarzenegger igjen spille T-800? Skinnet hans eldes, men maskinen er likedan innenfor. Terminator: Genisys skal etter planen være den første av tre nye filmer, etter at problemer førte til at forrige film, Salvation, ikke fikk oppfølgere.

Ted 2
Premiere: 17. juli 2015
Den frekke bamsen Ted er i gang med nye spillopper sammen med kamerat Mark Wahlberg. Seth MacFarlane spiller Ted, har regi og har skrevet manus.

Ant-Man
Premiere: 17. juli
Ny Marvel-film. Små-skurken Scott Lang og Dr. Hank Pym får ansvaret for en meget spesiell teknologi, som gjør brukeren til en insektsmann.

Bølgen 
28. august 2015
Bølgen er den første katastrofefilmen laget i Skandinavia. 

Doktor Proktors tidsbadekar
Premiere: 11. september
Doktor Proktor er tilbake, og denne gang spilles han av Gard B. Eidsvoll og ikke Kristoffer Joner. 

Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin
Premiere: 25. september
Animasjonsfilm som hviler på en over 40-årig karriere for de to anarkistiske tunnelboerne Knutsen og Ludvigsen.

SPECTRE
Premiere: 6. november 2015
Bond-film nr. 24 i den offisielle serien. Agent 007 møter erkefiende SPECTRE.

The Hunger Games: Mockingjay Part 2
Premiere: 20. november 2015
Med denne filmen er The Hunger Games ved veis ende. Del to ble spilt inn parallelt med del 1, som hadde premiere 19. november 2014.

Star Wars: The Force Awakens (3D)
Premiere: 18. desember 
Forventningene er skyhøye og egentlig umulig å innfri, men når alle de elskede karakterene og skuespillerne fra de tre første filmene er med – Han Solo, Leia Organa og Luke Skywalker i de ikoniske rollene, må det vel bli bra? J.J. Abrams tar opp arven etter George Lucas.

Solan og Ludvig: Herfra til Flåklypa
Premiere: 25. desember
Jul i Flåklypa ble sett hele 878.227 ganger på kino i Norge og ble med det den mest sette familiefilmen i Norge dette årtusenet. Her er dermed forventningene til oppfølgeren skyhøye!  

Takk til Linn Bartholt, CAPA Kinoreklame AS, for gode råd!

Opprinnelig publisert i KINOMAGASINET 7•2014 (FORBRUKERUTGAVEN).

John Berge

REDAKTØR
HIGH-DEF.no / VIDEOMAGASINET.no / KINOMAGASINET.noJAMESBOND.no
E-post
Tlf: 975 99 007

Bli fan på Facebook:
HIGH-DEF.no • VIDEOMAGASINET.no • KINOMAGASINET.no • JAMESBOND.no • John Berge • 007SHOP.no

Besøk andre nettsider fra JB Forlag:
VIDEOMAGASINET.noKINOMAGASINET.no  JAMESBOND.no007SHOP.no • JOHNBERGE.com

Nyhetsarkiv

« February 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Følg High-def

 

 

FB anbefalinger