tirsdag, 02 desember 2014 14:47

Team Downeys første

Written by 

Team Downey kaller de seg, og The Judge er ekteparet Susan og Robert Downey Jr.s første film sammen. – Det er fint å komme seg ut av hverdagslivet og treffe kona på en annen arena!

Det sier Robert Downey Jr. (49) i et intervju med bransjebladet The Hollywood Reporter.

Filmen The Judge handler om den travle advokaten Henry «Hank» Palmer, som får livet snudd opp-ned da moren hans dør og han må dra hjem til Carlinville i Indiana.

Der venter store utfordringer, ettersom faren, Judge Joseph «Joe» Palmer – spilt av legenden Robert Duvall – blir drapsmistenkt.

Om hvordan det var å jobbe med Duvall, fortalte Robert Downey Jr. dette på The Tonight Show med Jimmy Fallon:

– Jeg har gått opp til ham på restauranter og hilst på og da har han bryskt svart: «Hva?!» Han sier også at hans favorittfilm med meg er Chaplin, selv om han ikke har sett den.

På en pressejunket for filmen ble Duvall spurt om hvordan det var å jobbe med Robert Downey Jr.:

– Bra. Flott. En vidunderlig skuespiller. Han og kona er produsentene av filmen. Vi brukte 60 dager på et flott privilegium. Det var mye arbeid, men det var godt, hardt, ærlig arbeid og tidvis veldig moro. Det er en flott gjeng å jobbe sammen med, svarte den nå 83 år gamle Duvall.

Skuespillerduoen har en spesielt krevende scene sammen, hvor faren strever med inkontinens og sønnen må hjelpe til.

– Jeg sa egentlig nei til filmen på grunn av baderomsscenen. Jeg likte den ikke i det hele tatt, men etter å ha snakket med mange, så bestemte jeg meg for å gjøre den, fortalte Duvall på pressejunketen.

– Vi snakket ikke mer om den og bare gjorde den. Som alle gode scener, så gjør du den bare og lar den finne sin egen rytme og identitet og prøver alltid å finne noe humor i den. Både sårbarhet og humor er veldig viktig. 

Downey Jr. forteller at far og sønn ikke kommer overens.

– Faren kommer i trøbbel, og jeg vil forsvare ham, men han vil ikke hyre meg.

I det store og det hele er The Judge en helt annen type film enn det mange forbinder Downey Jr. med de siste årene, f.eks. Iron Man og Sherlock Holmes-filmene.

– Du kan godt si at det er et rettsalsdrama, en far og sønn-historie, og det ene og det andre. Men av en eller annen grunn virker det som om publikum identifiserer seg med The Judge. Etter å ha vist filmen for folk virker det som om mange sier at dommeren minner om deres egen mor, deres bror og så videre, sier Hollywoodstjernen.  

Om forskjellen mellom superheltfilmer og denne mer dramapregede filmen fortalte han dette overfor The Hollywood Reporter:

– I en slik rolle kan jeg bruker mer av mine egne personlige erfaringer, med jobb og familie. Jeg har ikke mye erfaring med å fly i lufta og skyte i stykker ting. Ennå!

– Nå er det en flom av superhelter?

– Ja, jeg var i fronten av noe som kom til å bli stort. Det er lett å bli påvirket av slike suksesser. Men de er bare en del av lange, sterke trender, sier han til The Hollywood Reporter.

– Jeg visste at denne filmen kom til å bli litt av en prøvelse i seg selv og at den ville bli givende å lage, sier Downey til MoviesOnline.com.

– Var det forfriskende å lage en film som er karakterdrevet?

– Det var storartet. Jeg elsker at vi har denne hemmeligheten som ikke er den hemmeligheten du vil tro det er. Jeg elsker hvordan publikum tror de vet noe som karakteren ikke vet.  

Opprinnelig publisert i KINOMAGASINET 6•2014 (FORBRUKERUTGAVEN).

Media

John Berge

REDAKTØR
HIGH-DEF.no / VIDEOMAGASINET.no / KINOMAGASINET.noJAMESBOND.no
E-post
Tlf: 975 99 007

Bli fan på Facebook:
HIGH-DEF.no • VIDEOMAGASINET.no • KINOMAGASINET.no • JAMESBOND.no • John Berge • 007SHOP.no

Besøk andre nettsider fra JB Forlag:
VIDEOMAGASINET.noKINOMAGASINET.no  JAMESBOND.no007SHOP.no • JOHNBERGE.com

Nyhetsarkiv

« February 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Følg High-def

 

 

FB anbefalinger