søndag, 28 september 2014 18:44

Johnsons hardeste rolle

Written by 

Vi loves en dedikert regissør utenom det vanlige. I tillegg har hovedskuespiller Dwayne Johnson trent vett og sinn for å leve opp til rollen som Hercules.

Måneden august bringer et gjensyn med romersk mytologi. Dette er jo ikke den første filmatiseringen av helten Hercules, fordi allerede på femti- og sekstitallet var italienerne tidlig ute. I tillegg har amerikanerne lansert et dusin filmatiseringer. Eksempelvis Arnold Schwarzeneggers aller første film var den publikumshatede Hercules in New York fra 1969. Mest kjent for en del av oss er kanskje den varme og heltemodige historien fortalt gjennom Disneys øyne på nittitallet, da i animert form.
 
TEGNESERIE SOM GRUNNLAG
Årets utgave inneholder den tidligere bryteren Dwayne Johnson – bedre kjent som «The Rock» – i hovedrollen som Hercules. Andre sterke navn pynter scenen med John Hurt og Joseph Fiennes for å nevne noen. Fra norsk hold er Ingrid Bolsø Berdal (Hansel & Gretel: Witch Hunters og Fritt vilt) og Aksel Hennie (Hodejegerne og Max Manus) med på rollelistene. Et stjernespekket galleri med andre ord. Men i denne omgang er nok siktemålet et annet publikum enn det barnemagien fra Disney siktet til. Denne gang er konseptet basert på tegneserien Hercules: The Thracian Wars. I et intervju med Collider forklarer Dwayne Johnson balansen mellom opphavshistorien og fantasi:
  – Ideen var å bruke elementene og stemningen fra den grafiske novellen som vi likte. Deretter skulle vi lage et manus og en historie som ga en veldig unik tvist på Hercules. Men vi ville samtidig hedre mytologien slik at den relaterer til de tolv oppgavene og gruppen som han hadde med seg. Ikke minst om smerten han måtte gjennom med familiens død. Målet var altså å treffe en fin balanse mellom nevnte tvist på historien samtidig som vi ga ære til den opprinnelige mytologien.
  I det samme intervjuet kommenterer også skuespilleren regissørvalget Brett Ratner:
  – Det var mange regissører som ville ta oppgaven. Jeg trodde for eksempel at valget ville falle på Peter Berg. Men vi havnet i en annen retning. Brett satte seg til bords og var veldig engasjert i prosjektet. Slik som regissører alltid er, men jeg tror forskjellen med Brett er situasjonen han er i. Han har hatt oppturer og nedturer – og det var i en medvind jeg endelig fikk tak i ham. Han var også klar over at han hadde blitt gitt denne utrolige muligheten. Jeg fikk en sulten regissør. Han er en fantastisk fyr, han er talentfull og morsom. Det er fint å se at han løfter engasjementet hans.

MUSKULØS MUNK
Skuespilleren selv har en egen historie å fortelle om forberedelse til innspillingen. Til Muscleandfitness sier han:
  – Jeg trente og jobbet hardere enn noen gang og i hele åtte måneder for rollen. Jeg bodde alene og isolerte meg fra andre i Budapest i seks måneder mens vi filmet. Omtrent som en humørsyk munk på 117 kg. Målet var å fullstendig transformere meg inn i karakteren – å forsvinne inn i rollen. Pressen spurte meg med den mentale og fysiske stressen oppgaven hadde trykket meg gjennom, hadde jeg gjort det igjen? Ikke bare hadde jeg gjort det igjen, jeg hadde f%&n meg gjort det to ganger!

Per Mork

NETTANSVARLIG

High-def.no
E-post
Tlf: 41 14 36 40

HIGH-DEF.no / VIDEOMAGASINET.no / KINOMAGASINET.no / JAMESBOND.no
E-post
Tlf: 975 99 007

Bli fan på Facebook:
HIGH-DEF.no • VIDEOMAGASINET.no • KINOMAGASINET.no • JAMESBOND.no • John Berge • 007SHOP.no

Besøk andre nettsider fra JB Forlag:
VIDEOMAGASINET.no • KINOMAGASINET.no  JAMESBOND.no • 007SHOP.no • JOHNBERGE.com

Nyhetsarkiv

« February 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Følg High-def

 

 

FB anbefalinger