søndag, 27 april 2014 20:38

Ben Stiller med flere jern i ilden

Written by 

Ben Stiller er blitt en av verdens største komediestjerner. Nå er han aktuell med filmen The Secret Life of Walter Mitty, hvor han både produserer, regisserer og spiller hovedrollen.

Vi har sett Ben Stiller spille alt fra museumsvakt i Night at the Museum, til kvisete tenåring i There's something about Mary, til å skulle imponere sin svigerfamilie i Meet the Parents

Walter Mitty, er en helt vanlig kar som har en tendens til å forsvinne inn i en verden av fantasier, fylt med heltemot, romantikk og action. Da hans arbeidsplass blir truet, tar han med seg drømmene ut i den virkelige verden, og tar fatt på en global reise som blir et eventyr – et eventyr så ekstraordinært at han aldri kunne ha forestilt seg det. Filmen er basert på James Thurbers novelle med samme navn. 

– Jeg husker at jeg leste novellen på skolen, og historien festet seg fordi det er en slik historie der karakteren er veldig ironisk. Jeg tror det er derfor vi alle husker historien. Filmen treffer noe i menneskets bevissthet: Ideen om hvem vi ønsker å være i motsetning til hvem vi er, og hva som foregår inni hodene våre som ingen noen gang ser eller hører, forteller Stiller. 

UT I VERDEN

Under innspillingen av Walter Mitty fikk Stiller mulighet til å oppleve både Hellas, Grønland og Island.  

En av hans favorittscener ble spilt inn på Island, en fottur på en av Islands isbreer. Stiller er glad i å reise. 

– Jeg vil ikke karakterisere meg selv som en supereventyrlysten person, men jeg er veldig glad i å reise, gjøre ting, og ikke bare henge rundt. Jeg er glad i å oppleve nye ting, men på den annen side liker jeg også å være hjemme, og henge ut med barna mine. En balansegang tror jeg er bra, sier Stiller smilende. 

Arbeidet med verdens beste skatere
I filmen skater rollefiguren Walter Mitty. Skating var ikke helt nytt for Stiller, men i filmen ble noen av verdens beste skatere hyret inn for å gjøre noen av triksene.   

– Jeg skatet som guttunge, men jeg var aldri en seriøs skateboarder. Jeg gjorde aldri noe særlig med triks, eller egentlig ikke i det hele tatt, men jeg gjorde tic tac, da! Brukes den termen, fortsatt? Det høres veldig 70-tallsaktig ut, sier en lattermild Stiller.

– I filmen fikk jeg mye hjelp, og vi hyret noen av de beste skaterne i verden til å gjøre triksene. Rodney Mullen, som bokstavelig talt fant opp kick flip, er en av karene som gjør triks i filmen, i tillegg til Brian Holden, som er en fantastisk downhill-kjører. Mye av kjøringen gjør jeg også selv. Det var spesielt morsomt å skate nedover Fifth Avenue i New York, det var en fantasi som ble til virkelighet.

DRØMTE OM Å FÅ BARN


Fra stiller var 8-9 år gammel, visste han at han ville bli filmregissør. Det å bli far var også en av Stillers store drømmer. I dag har han to barn, en sønn på åtte år og en datter på elleve. Barnas godkjennelse er viktig. 

– Jeg tror vi alltid søker etter våre barns godkjennelse, i hvert fall gjør jeg det. Min datter er interessert i det jeg driver med. Jeg tror hun, på en veldig sunn måte, avtegner meg som skuespiller og regissør, og meg som hennes far. Og hennes preferanser for meg er at jeg skal være hennes far, men på den annen side er hun veldig interessert i mine filmer, og det er min sønn, også, forteller Stiller.  

På filmsettet fikk skuespilleren besøk av barna. 

– Vi hadde det kjempefint da de kom på besøk, men du vet barn, de ønsker å ha sine egne rutiner og jeg synes det er litt egoistisk å måtte få dem til å reise hjemmefra for å kunne være sammen med meg. Vanligvis reiser jeg hjem i helgene, og da kan de opprettholde sine rutiner, sier Stiller. 

– Hvorfor skal folk bringe Walter Mitty inn i sitt hjem på Blu-ray og DVD? 

– Når det er filmer jeg føler meg knyttet til, liker jeg å se de igjen og igjen. Når du ser en film for første gang opplever du den på en måte, og kanskje får du en annen opplevelse når du ser den andre gang. Jeg håper denne filmen er slik, avslutter Stiller.

Basert på junketintervju.

Media

John Berge

REDAKTØR
HIGH-DEF.no / VIDEOMAGASINET.no / KINOMAGASINET.noJAMESBOND.no
E-post
Tlf: 975 99 007

Bli fan på Facebook:
HIGH-DEF.no • VIDEOMAGASINET.no • KINOMAGASINET.no • JAMESBOND.no • John Berge • 007SHOP.no

Besøk andre nettsider fra JB Forlag:
VIDEOMAGASINET.noKINOMAGASINET.no  JAMESBOND.no007SHOP.no • JOHNBERGE.com

Nyhetsarkiv

« March 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Følg High-def

 

 

FB anbefalinger