tirsdag, 18 februar 2014 01:13

Paranoia: Rett på video-thriller

Written by 

Paranoia kan skilte med en rekke kjente skuespillere, men floppet totalt på kino i USA. Nå er den her på BD og DVD.

Filmen er basert på boken av samme navn, skrevet av Joseph Finder.

Det er en spenningsbok om industrispionasje og en ung mann som blir tvunget inn i en verden av kynisme og stadige skjulte motiv. Boken gir et meget godt bilde av dagens teknologiindustri og gir et bakteppe for krigen mellom store giganter som Apple og Microsoft.

Adam Cassidy (Liam Hemsworth) spiller rollen som den sjarmerende arbeiderklassegutten, som prøver å komme seg opp og frem i Wyatt Telecorp. På veien blir Cassidy presset av sin sjef, Nicholas Wyatt – spilt av Gary Oldman – til å infiltrere og spionere på Wyatts største konkurrent, som er ledet av hans gamle mentor Jock Goddard (Harrison Ford).

Cassidy tilpasser seg fort sin nye hverdag med dyre biler og et liv han bare kunne ha drømt om. Men i skyggene lurer Wyatt, som er villig til å gå veldig langt for å slå konkurrenten sin. 

Andre kjente navn på rollelisten er Richard Dreyfuss og Amber Heard.

En thriller i beste John Grisham-stil, skriver filmselskapet.

Filmen ble lansert i USA 16. august 2013, og ble en fiasko på kino. Den tjente kun inn 13 millioner dollar på verdensbasis, mens produksjonsbudsjettet var på 35 millioner dollar.

Rotten Tomatoes skriver at bare 4 % av 77 kritikere er positive. Gjennomgangstonen er at filmen er klisjépreget, uoriginal med likegyldige skuespillerprestasjoner og altfor lite spennennde. Spesielt Liam Hemsworth fikk gjennomgå av mange anmeldere.

Undertegnede har sett filmen og har lest boken, som også er utgitt i norsk språkdrakt. Boken gjorde en svært bra jobb med å illustrere den skitne krigen som ofte foregår mellom store gigantkonsern. Kunnskap er den hellige gral, og spesielt kunskap om motstandere. Det er noe som kan være verdt å drepe for. 

Dessverre klarer ikke filmen å illustrere på langt nær godt nok intensiteten, karrakterene og omgivelsene som boken gjenga på en mesterlig måte. 

Forfatteren Joseph Finder ga hver karakter en intensitet som gikk langt forbi det stereotypiske og gjorde rollene deres lette å akseptere. 

I filmen var desverre de fleste personene grå mus som ikke imponerte med noe av hva de liksom skulle være gode i. Hadde filmskaperne tatt med noen av intrigene og maktkampen som stadig skjedde internt i selskapet, ville det antagelig reddet mye, men dette var praktisk talt ikke-eksisterende. 

Mange av dialogene var kjedelige og føltes ofte ikke nødvendige. Jeg er derfor svært skuffet over filmens tolkning av historien. Boken derimot bør leses. Den er meget underholdende og gir et godt bilde av innsiden av dagens teknologi-industri og kan minne om kampen mellom giganter som Apple og Microsoft.

Paranoia utgis 26.02.2014 av Star Media Entertainment. Den er regissert av australske Robert Luketic (21, Legally Blonde, The Ugly Truth og Killers).

Media

Per Mork

NETTANSVARLIG

High-def.no
E-post
Tlf: 41 14 36 40

HIGH-DEF.no / VIDEOMAGASINET.no / KINOMAGASINET.no / JAMESBOND.no
E-post
Tlf: 975 99 007

Bli fan på Facebook:
HIGH-DEF.no • VIDEOMAGASINET.no • KINOMAGASINET.no • JAMESBOND.no • John Berge • 007SHOP.no

Besøk andre nettsider fra JB Forlag:
VIDEOMAGASINET.no • KINOMAGASINET.no  JAMESBOND.no • 007SHOP.no • JOHNBERGE.com

Nyhetsarkiv

« March 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Følg High-def

 

 

FB anbefalinger